AMSTERDAM - In plaats van je digitale foto's af te drukken, kun je ze natuurlijk ook bekijken op een apparaat, zoals bijvoorbeeld de Epson P-2000. Dit digitale fotoalbum heeft een 3,8 inch LCD-scherm en 40 gigabyte ruimte.

De P-2000 Multimedia Storage Viewer, zoals het apparaat van Epson voluit heet, kan foto's laten zien, diavoorstellingen maken met muziek er onder en eveneens aangesloten worden op een fotoprinter, tv of computer.

Volgens Epson heeft het 3,8 inch Photo Fine LCD-scherm 'een scherp levensecht beeld van opgeslagen beelden, onovertroffen door andere fabrikanten'. Het scherm biedt een resolutie van 212 ppi (pixels per inch).

De P-2000 kan ook filmpjes en mp3's, weliswaar in mono. Je kunt gebruik maken van zowel CompactFlash als SD geheugenkaarten. De batterij gaat drie uur mee.

Het apparaat kan met de 40 gigabyte ruimte ook gebruikt worden voor massaopslag. In november 2004 moet de P-2000 op de markt verschijnen. Aan het apparaat hangt een prijskaartje van 349 pond (circa 500 euro).