AMSTERDAM - Samsung heeft deze week de nieuwe SGH-D500 gepresenteerd, een multifunctionele telefoon met een 1,3 megapixel camera. De gsm beschikt over een mp3-speler en 80MB opslagruimte.

The D500 is een uitschuifbaar toestel, weegt 99 gram en heeft een 1.9-inch, 262,144-pixel TFT-LCD scherm. De nieuwe gsm van Samsung heeft 80MB opslagruimte en een 1.3-megapixel camera met flitser. Daarnaast beschikt deze over Bluetooth en e-mail. Volgens Samsung zijn met het toestel hoogwaardige video-opnames te maken.

Met de 1.3-megapixel camera kun je niet alleen foto's maken. Bij het fotograferen kun je gebruik maken van tien special effects, maar ook emoticons. Ook kun je video-opnamen maken tot zestig minuten. Hierbij valt gebruik te maken van 7x digitale zoom voor foto's en 4x digitale zoom voor video-opnamen

De opslagruimte van 80MB biedt ruimte voor duizend foto's of 15 tot 20 mp3's. De D500 ondersteunt Email Client, vCard and vCalendar voor een snelle informatie overdacht. Naast MMS, Java en WAP 2 mogelijkheden heeft de gsm ook USB en SyncML DS.

Samsung zal de SGH-D500 in het vierde kwartaal van 2004 uitbrengen. Hoeveel het toestel gaat kosten is nog onbekend.