AMSTERDAM - Soms zijn er van die avonden dat er opeens vier goede films tegelijkertijd op de televisie zijn. Binnenkort hoef je geen van allen meer te missen. Sony heeft namelijk een apparaat op de markt gebracht waarmee je programma's van zeven verschillende kanalen tegelijkertijd op kan nemen. De Vaio VGX-X90P is niet alleen een digitale videorecorder, maar ook een personal computer.

De Vaio VGX-X90P heeft een Pentium 4 3.60GHz processor aan boord, 1GB DDR geheugen en 1 terabyte aan harde schijf ruimte. Het apparaat is een multimedia pc met twee harde schijven van elk 250 GB waarmee televisieprogramma's opgenomen kunnen worden. Het apparaat biedt ook onderdak aan twee video server borden die elk drie analoge TV tuners bevatten en verbonden zijn met opnieuw een 250 GB harddrive. Daarnaast heeft elk serverbord een netwerkaansluiting om te communiceren met de pc zelf.

De drie analoge tuners maken het mogelijk drie kanalen tegelijkertijd op te nemen en omdat er twee server kaarten aan boord zijn loopt dit op naar zes. Daarnaast heeft de multimedia pc ook nog eens een tuner, waardoor je dus geen enkel programma meer hoeft te missen.

In totaal biedt het apparaat 1000 GB oftewel één terabyte aan opslagruimte. Voor mensen die dit maar magertjes vinden kan de schuifruimte verhoogd worden naar in totaal 1,3 terabyte.

Het apparaat is vanaf 20 november verkrijgbaar in Japan en krijgt een prijskaartje mee van rond de 3800 euro.

Deze week werd ook bekend dat Japanse fabrikanten, waaronder Sony, volgend jaar met digitale videocamera's komen die beelden vastleggen op zogenaamde Blu-ray schijven. Blu-ray schijven die in de toekomstige camcorders gebruikt worden hebben een opslagruimte van 15 gigabyte. Een standaard Blu-ray schijf kan 25 gigabyte aan informatie bevatten.