AMSTERDAM - De nieuwe draagbare spelcomputer van Sony, de PSP, zal niet alleen te koppelen zijn aan Playstation 2 en pc, maar ook aan Microsofts Xbox spelcomputer. De release van de PSP wordt echter mogelijk uitgesteld.

Volgens Sengamer zijn er verschillende documenten waarin de verbindingsmogelijkheid tussen de PSP en de Xbox wordt genoemd. Die documenten zouden bedoeld zijn voor spelontwikkelaars.

Experts noemen deze ontwikkeling 'opvallend doch slim', aldus Sengamer. Het is vooral interessant voor onafhankelijke gamesontwikkelaars zoals Atari, Ubisoft en Electronic Arts, die hun spellen dezelfde connectiemogelijkheden kunnen geven. Gebruikers kunnen een dergelijke verbinding gebruiken om opgeslagen bestanden uit te wisselen.

De vraag is ondertussen echter wanneer de PSP op de markt komt. Gamespot meldt namelijk dat analisten een uitstel van de release van de spelcomputer verwachten. P.J. McNealy van onderzoeksbureau American Technology Research heeft twijfels voor de Japanse releasedatum van december 2004. "Als Sony die deadline mist, kan dat ook effect hebben op de aangekondigde lancering in Noord-Amerika in maart", zo schreef McNealy in een rapport.

De PSP zou in de lente van 2005 in Nederland te koop zijn, meldden we vorige week. Of die datum verschoven wordt, is nog niet bekend.