AMSTERDAM - Oude videobanden overzetten naar dvd's, in theorie is het mogelijk. In de praktijk blijkt echter dat het een zeer ingewikkelde en tijdrovende klus is. Het Amerikaanse bedrijf GoVideo zegt uitkomst te bieden met een gecombineerde dvd- en videorecorder. Met de VR2940 kun je een professioneel ogende dvd maken van je homevideo's, compleet met hoofdstukken.

Met de VR2940 kunnen die oude VHS banden eindelijk de deur uit. Bij het kopiëren naar dvd kan het apparaat 54 hoofdstukken maken. Ook kan de VR2940 videoclips maken met muziek om de beelden te ondersteunen.

Om dvd's te maken van een zo hoog mogelijke kwaliteit, beschikt het apparaat over CleanCopy. Volgens GoVideo worden beeld- en geluidskwaliteit automatisch verbeterd bij het overzetten naar dvd.

AutoPlay

De VR2940 heeft ook AutoPlay, wat inhoudt dat de dvd-speler desgewenst de reclames, trailers en menu's kan overslaan en de film direct kan starten.

De speler ondersteunt VHS, DVD Video, DVD+R/RW, DVD-R/RW, Audio cd's, MP3 audio en JPEG beelden op CD-R/RW en Kodak Picture cd's.