AMSTERDAM - Nokia heeft deze week een nieuwe smartphone gepresenteerd: de Nokia 6670. Deze gsm heeft een megapixel camera met 4X digitale zoom voor foto's en video-opnamen. Ook presenteerde het bedrijf een remote camera waarmee je tekstboodschappen, kwaliteitsbeelden of videoclips rechtstreeks naar een mobieltje kan sturen.

De nieuwe tri-band Nokia 6670 is gebaseerd op Series 60 en biedt talrijke mogelijkheden: het lezen van attachments, een webbrowser met ondersteuning van PDF-bestanden en een snellere gegevensinvoer via het draadloze toetsenbord van Nokia. E-mails of beelden kunnen rechtstreeks worden afgedrukt van het toestel via de Bluetooth draadloze technologie.

Naast een hoge resolutie kleurendisplay met 65.536 kleuren en een 4X digitale zoom voor foto's en video-opnamen, biedt de Nokia 6670 een manier om snel en gemakkelijk beelden en video met een megapixel kwaliteit op te nemen, af te drukken, op te slaan en te verzenden. Met de nieuwe applicatie voor foto-verwerking kunnen beelden meteen verbeterd worden op het scherm van de telefoon. Het programma beschikt daarbij over crop-, frame-, autofix- en tekstfuncties.

De Nokia 6670 is de eerste telefoon met Series 60 die een GSM-antivirus-software ondersteunt die ontwikkeld werd door F-Secure. In combinatie met de Nokia VPN (Virtual Private Network) en met andere, belangrijke veiligheidsfuncties zoals Secure Socket Layer (SSL) encryptie voor web-applicaties, biedt de Nokia 6670 smartphone beveiliging.

De Nokia 6670 imaging smartphone weegt slechts 118 gram en meet 109 x 53 x 20 mm. De verwachte verkoopprijs bedraagt ongeveer 500 euro.

Nokia heeft ook de Nokia Remote Camera gepresenteerd, een draadloze en compacte oplossing voor huismonitoring die de gegevens rechtstreeks naar de telefoon stuurt als tekstboodschappen, kwaliteitsbeelden of zelfs videoclips met geluid. De Nokia Remote Camera is vanaf het vierde kwartaal van 2004 verkrijgbaar en kost vermoedelijk 450 euro.