AMSTERDAM - Nu zo'n beetje iedereen een digitale camera en een mobiele telefoon heeft, gaan de producenten op zoek naar nieuwe afnemers. Waarom zou je je namelijk beperken tot mensen? Ook honden willen altijd bereikbaar zijn en overal kunnen fotograferen.

Het Japanse bedrijf TOMY komt met een digitale camera voor honden. Het baasje kan de 3,5 megapixel Wonderful Shot om de nek van zijn trouwe viervoeter hangen en vervolgens met een afstandsbediening prachtige plaatjes schieten vanuit het perspectief van de hond. Vrouwen met korte rokjes, pas op voor nieuwsgierige huisdieren!

De afmetingen van het apparaatje zijn 55 x 52 x 12 mm. De camera werkt op USB 1.1 en is geschikt voor Windows 98SE, 2000, ME en XP.

Als Fikkie op jacht is naar mooie kiekjes, kun je de hond natuurlijk roepen. Moderner is het echter om je lobbes even te bellen. Het bedrijf PetsMobility verkoopt de allereerste mobiele telefoons voor huisdieren.

De telefoon heeft zijn eigen nummer dat het baasje kan bellen. Als je belt, wordt er automatisch opgenomen en hoort de hond of kat direct je stem. In combinatie met een goede training van Martin Gaus wordt het dus mogelijk dat je in de auto even naar huis belt en bij thuiskomst je sloffen al voor de deur staan.

Op het apparaat zelf zit ook een knopje waarmee het nummer van de eigenaar gebeld kan worden. Als iemand je hond heeft gevonden, kan die dus gewoon even bellen.

Is dit allemaal te ingewikkeld, kun je je hond ook een digitale hondenpenning geven. De Dog-E-Tag heeft een omtrek van 36 mm en weegt 21 gram. Je kunt er veertig regels informatie kwijt, zoals telefoonnummers, allergieën of lievelingssnacks van de hond. De Dog-E-Tag is waterdicht tot op 50 meter diep.


De Dog-E-Tag is verkrijgbaar in zes kleuren en kost veertig dollar (33 euro)