AMSTERDAM - De tijd dat games alleen gespeeld worden door mannen is definitief voorbij. Uit een studie blijkt dat vrouwen steeds meer geïnteresseerd raken in videogames.

Volgens onderzoeker Aleks Krotoski is de technologie op een punt gekomen dat games interessanter zijn geworden voor vrouwen. Een kwart van de gamers in Engeland bestaat uit vrouwen, in de VS is dit percentage 39 procent en in Zuid-Korea zelfs 69 procent. De gemiddelde vrouwelijke games liefhebber in Engeland is 30 tot 35 jaar oud, speelt zeven uur per week games en geeft per jaar 250 euro uit aan spellen.

Volgens de onderzoekers zijn er steeds meer spellen die zowel mannen als vrouwen aantrekken. Voorbeelden hiervan zijn Legend of Zelda, The Sims, and Prince of Persia en Final Fantasy. "Een spel als Prince of Persia is ook interessant voor vrouwen door de diepte van de verhaallijn en de uitgebreide karakters", aldus één van de onderzoekers.

Uit de studie blijkt dat vrouwen liever spellen spelen die makkelijk zijn aan te leren. Die moeten niet te ingewikkelde controls hebben. Ook moet het niet teveel tijd kosten om echt goed te worden in het spel.