AMSTERDAM - Nintendo heeft de officiele naam bekendgemaakt van de nieuwe gameboy: de DS. DS staat voor 'Dual Screens', oftewel twee schermen. De DS was eigenlijk een werknaam voor de nieuwe gameboy, maar Nintendo heeft besloten deze naam toch te gebruiken.

Het ontwerp van de hardware is enigszins aangepast voor een strakker, gestroomlijnd uiterlijk. De nieuw vormgegeven Nintendo DS is voorzien van een smallere, zwarte onderkant en een opklapbare, zilverkleurige bovenkant. De schouder- en andere bedieningsknoppen zijn vergroot en aangepast voor optimaal gebruik.

In de Nintendo DS is een uitsparing aangebracht om de stylus voor het touch screen in op te bergen. Daarnaast is het systeem voorzien van stereogeluid, met of zonder hoofdtelefoon. "De Nintendo DS zal de toekomst van draagbaar gamen veranderen," zegt Satoru Iwata, president van Nintendo. "Twee schermen, chat-opties, een touch screen, draadloze mogelijkheden en spraakherkenning. Consumenten zullen de vruchten plukken van de creativiteit en innovatie die deze nieuwe functies voor videogames gaan betekenen."

In Japan en de Verenigde Staten zal de Nintendo DS nog dit jaar op de markt komen. Europa is in het voorjaar van 2005 aan de beurt.