AMSTERDAM - Bijna één op de vijf Nederlanders gaat nog voor hun vakantie over op de aanschaf van een digitale camera, dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van HP is uitgevoerd door Maurice de Hond. Uit het onderzoek blijkt dat bij zowel mannen als vrouwen de digitale camera populair is, maar het gebruik enigszins verschilt tussen de twee groepen.

Meer dan 40 procent van de respondenten zijn in het bezit van een digitale camera. 19 procent is van plan voor de vakantie een digitale camera aan te schaffen. De helft ervaart het direct kunnen terugzien van hun foto's als belangrijkste voordeel van de digitale camera.

procent van de digitaal camera bezitters print wel eens foto's thuis. 10 procent vertrouwt nog op filmrolletjes. Bijna viervijfde van de respondenten is van mening dat de gebruiksvriendelijkheid van digitale camera's 'uitstekend' of 'goed' is.

Een op de vijf vrouwen vindt het direct kunnen versturen van foto's per e-mail het belangrijkste voordeel van de digitale camera, tegenover één op de acht mannen.

Pikante foto's

Een op de tien mannen gebruikt de digitale camera om pikante foto's te maken, terwijl maar 4 procent van de vrouwen de camera hiervoor gebruikt.