AMSTERDAM - Computerfabrikant Apple heeft woensdag bekend gemaakt dat de iPod Mini vanaf 24 juli wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. Apple verschoof de wereldwijde introductie in april, toen bleek dat de computeronderneming de vraag in de Verenigde Staten niet aankon.

De iPod mini is een grote rage in de Verenigde Staten. "In de Verenigde Staten is de iPod Mini een ongelooflijk succes. We zijn dan ook blij dat muziekliefhebbers over de hele wereld nu eindelijk ook kennis kunnen maken met de Mini," aldus Steve Jobs, CEO van Apple.

De iPod Mini is een kleine draagbare muziekspeler met een capaciteit van 1000 nummers van cd-kwaliteit en een gewicht van slechts 102 gram. De Mini heeft een lichte, compacte behuizing van geanodiseerd aluminium in vijf kleuren: zilver, goud, roze, blauw en groen.

Alle iPod Mini's worden standaard geleverd met een koptelefoon met oordopjes, een Apple iPod Mini-lichtnetadapter, een 30-pens-naar-FireWire-kabel van 1,2 meter, een 30-pens-naar-USB 2.0-kabel van 1,2 meter en een cd met iTunes 4.6 voor Mac- en Windows-computers. Optionele accessoires zijn het iPod Mini Dock met een adviesprijs van 39 euro (incl. BTW), een "in-ear"-koptelefoon met een adviesprijs van 39 euro (incl. BTW) en een armband met een adviesprijs van 29 euro (incl. BTW).

Batterij

De batterij van de iPod Mini kan worden opgeladen via de FireWire- of USB 2.0-kabel en heeft een gebruiksduur tot 8 uur. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen is afhankelijk van het gebruik en de instellingen.