Vroeger had je van die creditcard-rekenmachines. Ze waren, het woord zegt het al, zo klein als een creditcard en je kon er eenvoudige rekensommen mee maken. De MuVo Slim van Creative heeft opvallend veel weg van die rekenmachines. Deze MP3-speler met FM-radio en voicerecorder is klein, licht en alleen wat dikker dan een creditcard. Is de MuVo Slim het geld van je creditcard waard?

De doos bevat de kleine MuVo Slim, oordopjes, een oplaadbare batterij, adapter, hoesje, USB 2.0 kabel, korte handleiding (ook Nederlands) en de installatie-cd.

Gebruik
Veelzijdigheid
Geluid
Vormgeving
Prijs / kwaliteit

Wat een onhandige plastic verpakking! Zonder mes krijg ik de MP3-speler bijna onmogelijk uit de verpakking. Als het openbreken eenmaal gelukt is, word je gelukkig beloond. De MuVo Slim ziet er namelijk strak en stijlvol uit. En wat is hij licht: slechts 34 gram en 46 gram met verwisselbare batterij. Bij het inbrengen van de batterij, moet je wel voorzichtig zijn. Het klepje is namelijk wat fragiel. Gelukkig hoeft normaal gesproken de batterij er niet vaak uitgehaald te worden.

Met de USB 2.0 kabel kun je de speler aan de computer koppelen. Daarna kun je eenvoudig en snel zo'n vijftig MP3'tjes naar je verwisselbare schijf kopiëren. Creative levert ook het programma Creative Mediasource, waarmee je onder meer bestanden kan ordenen en cd's kan rippen. Het handigste vind ik echter de mp3's op je computer in mappen zetten en die verslepen naar de speler.

Knopjes

De papieren handleiding is wat karig, in tegenstelling tot de digitale handleiding in pdf-formaat. Die kan haast niet uitgebreider: ruim tachtig pagina's. Ook zonder die handleidingen is de MuVo Slim vrij eenvoudig onder de knie te krijgen. De speler telt maar vier knopjes, maar je kan er een hoop mee doen.

Allereerst een play/pause-knop, waarmee je de MuVo Slim ook aan of uit doet, daarnaast twee volumeknopjes. Met het belangrijke rechter knopje (indrukken of naar links/rechts bewegen) navigeer je door het menu dat werkt met pictogrammen. De knopjes zijn gelukkig niet té gevoelig. Het blauwe menuschermpje is klein, maar duidelijk.

Geluid

De oordopjes zien er keurig, maar niet heel bijzonder uit. Er zijn ook schuimhoesjes meegeleverd. Als je grote oren hebt, zitten de dopjes goed in de oren en blijven stevig zitten. Maar voor personen met kleinere oren zijn de dopjes net iets te groot. Het geluid is prima en helder, ook bij grote geluidssterkte. De speler heeft een equalizer met vier voorgeprogrammeerde stijlen (rock, pop, klassiek en jazz), maar je kunt de equalizer ook zelf aanpassen.

Opnemen

Naast het afspelen van MP3's kun je met de speler van Creative naar de radio luisteren. Handig is de functie 'autoscan' die automatisch zenders voor je programmeert. Er is plaats voor 32 voorgeprogrammeerde zenders.In Utrecht vind de speler met de 'autoscan' functie 16 zenders. Van storend geluid is doorgaans nauwelijks sprake, ook niet als ik de speler in mijn broekzak heb zitten.

Het is leuk dat je van de radio kunt opnemen met de speler. Helaas is het geluid van deze FM-opnames niet super. Bovendien kun je niet de geluidskwaliteit kiezen. Zelfgemaakte opnames van concerten vallen dus wat tegen. Ook het geluid van de voice-recorder is niet geweldig. De microfoon registreert namelijk niet echt helder. Je moet je mond wel erg dicht bij de wellicht iets te kleine microfoon houden.

Hoesje

Handig is het hoesje dat je bij de MuVo Slim krijgt. Er zit een gaatje in ter hoogte van de microfoon en de hoofdtelefoon- en usb-aansluiting blijven ook toegankelijk. Om bij de knoppen aan de bovenkant te kunnen, moet je het hoesje openklappen. De magneetsluiting is een prima oplossing: veel beter dan klittenband.

Conclusie

De MuVo Slim is klein, maar fijn. De speler van Creative past makkelijk in een blousezak en weegt niks. Daarnaast ziet het apparaatje er strak uit en biedt ruim voldoende mogelijkheden. De opnamefunctie blijft een zwak punt. Oftewel: als je houdt van kleine, lichte spelers en 256MB niet te weinig opslagruimte vindt, dan is de MuVo Slim een goed product om te kopen met je creditcard.

Technische specificaties

 • 256MB opslagcapaciteit
 • 55mm x 85mm x 7mm
 • 46 gram met batterij
 • MP3 en WMA bestanden
 • Ingebouwde FM-radio met 32 voorkeuzezenders
 • Voice-recorder
 • Oplaadbare lithium-ionbatterij (tot 17 uur)
 • Voedingsadapter
 • USB 2.0-interface
 • Neodymium oortelefoon
 • 5-bands equalizer
 • Creative MediaSource
 • Opbergtasje met riemclip

Prijsindicatie: 189 euro (gezien bij MP3man)