AMSTERDAM - Sony heeft zijn draagbare Playstation getoond op de spellenbeurs E3 in het Amerikaanse Los Angeles. De Playstation Portable (PSP) moet de concurrentie aangaan met 'alleenheerser' Nintendo. Sony verwacht echter dat de PSP pas in 2005 op de markt in Europa verschijnt.

De spellen zullen van dezelfde kwaliteit zijn als de spellen voor de Playstation 2, zo beloofd het bedrijf. De PSP wordt door Ken Kutaragi, hoofd van de game-divisie bij Sony, de 'walkman van de 21ste eeuw' genoemd. Niet iedereen is echter enthousiast over de PSP: "Als spelcomputer vind ik de PSP niet geslaagd, gelukkig maken de vele opties de PSP toch een interessant apparaat," aldus analist Hiroshi Kamide.

De PSP is uitgerust met 32MB ramgeheugen en draait op 333MHz. Verder maakt de draagbare spelcomputer gebruik van een disk waar 1,8 gigabyte aan data kan worden opgeslagen. Niet alleen data kan er worden opgeslagen, de ruimte kan ook gebruikt worden voor het opslaan van audio of video. De PSP heeft ook een Memory Stick Pro Duo slot en een USB 2.0-poort. De Playstation Portable zal ook uitgerust zijn met een 802.11b draadloze netwerkvoorziening en een infrarood communicatiepoort.