Toen de grote driehoekige doos met daarin de Playseat aankwam op ons kantoor, liet ik 'm nog een paar dagen in de verpakking. Collega's verzamelden zich om de verpakking en vermaanden mij: "Maak nu open!". Nee jongens, even wachten. Eerst maar even aan het idee wennen dat we een racestoel met toebehoren op kantoor hebben. Eerst werken, dan spelen. Een paar dagen later was het grote moment daar. Ik pakte een schaar en maakte de verpakking open.

Gebruik
Prijs/ kwaliteit
Vormgeving

Uit de verpakking kwam een bouwpakket. Zo eentje waarbij je eerst de gebruikershandleiding goed moest lezen. Waar is dit dingetje voor? Waar hoort dat stangetje nu? Ik moest de verpakking erbij halen, want daar stond een grote foto op van de Playseat. De kleine foto's op het instructieblad waren helaas te onduidelijk om te gebruiken. De Playseat zat binnen een half uur in elkaar. Ik had alleen moeite met het losdraaien van een veiligheidsdopje. Die heb ik maar laten zitten.

De lengte van de Playseat kun je eenvoudig verstellen. Dus ook lange (en korte) mensen kunnen zitten in de racestoel. Even draaien aan de draaiknop aan de onderkant, stang naarbinnen schuiven en de Playseat is een stuk korter.

De Playseat kan -tegen meerprijs- worden geleverd met een Force Feedback-stuur van Logitech voor de Playstation 2. Natuurlijk is het mogelijk om andere stuurtjes op de Playseat te monteren. Ik ging aan de slag met het bijgeleverde Playstation-stuur van Logitech en het spel Colin McRae Rally 4.

Het stoeltje zit prima. Ik doe het spel in de PS2 en druk op het powerknopje. Tommi Mäkinen here I come! Tijdens het racen kreeg ik wel het idee dat het stuurtje niet goed vast zat. Na een paar keer spelen moest ik de draaiknoppen opnieuw goed aandraaien, anders valt het stuurtje van het plateau af. Jammer, misschien iets minder wild sturen.

Conclusie

De Playseat is een echte blikvanger. Iedereen die langs de Playseat loopt wil er even inzitten. Het inelkaar zetten van de stoel is in een half uurtje gebeurd, maar van mij had de gebruikershandleiding wel meer aandacht mogen krijgen. De foto's zijn te klein en te onduidelijk. De Playseat is een leuke 'hebbeding' voor de fanatieke raceliefhebber. De prijs is helaas wel wat aan de hoge kant.

Prijsindicatie: 299 euro (ook zonder stuur)