Een paar jaar geleden waren de aluminium stepjes een ware rage. Niet alleen de jeugd stepte erop los, ook de oudere jongeren stepten met dit vervoersmiddel naar de koffieautomaat op de werkvloer. Nu is er weer een soortgelijk voertuig op de markt. De Trapido. Het is echter geen step, scooter of driewieler. Om te kunnen voortbewegen met de Trapido, moet je bewegen als een skiër in de slalom. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Gebruik
Prijs/ kwaliteit
Vormgeving

Het inelkaar zetten van de Trapido is een fluitje van een cent. Let alleen wel op de zogenoemde 'veertjes' bij de wielen. Deze veren moet je ombuigen om de wielen naar buiten te klappen. Mijn vinger zat er tussen. De bijgeleverde gebruikershandleiding is duidelijk en in het Nederlands. Op internet is deze ook te downloaden.

Na het inelkaar zetten en instellen van de Trapido kunnen we beginnen. Het klinkt heel makkelijk. Je gaat erop staan; je start door het stuur naar links en rechts te draaien. En daarna in een vloeiende beweging langzaam het gewicht van links naar rechts bewegen synchroon met de stuurbeweging. Zo zou het er moeten uitzien (video). Zo gaat het helaas niet bij mij. Wat ik ook probeer, meer dan een meter of vijf kom ik niet. Ook mijn collega's krijgen de Trapido niet onder de knie. Echter na een paar uur oefenen gaat het een stuk beter. Je wordt er alleen hartstikke moe van!

Conclusie

Wie naar de Trapido kijkt, raakt nieuwsgierig. De vragen 'wat is het?' en 'hoe werkt het?' worden gelijk gesteld na het zien van het aluminium vervoermiddel. Jammer dat het voortbewegen met de Trapido een stuk makkelijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Geduld en eindeloos oefenen is de remedie. Of de Trapido net zo populair wordt als de aluminium stepjes van een paar jaar geleden? Ik weet het niet, voortbewegen op de Trapido is toch een stuk moeilijker dan steppen. En ik denk niet dat de meeste mensen daarvoor het geduld hebben.

Prijsindicatie: Normaal: 299 euro (Trapido.biz)
Trapido.biz heeft echter beloofd dat de prijs voor NU.nl-lezers tot 15 april 149 euro is, plus 10 euro verzendkosten.