Oprolbare kabels zijn handig. Nooit meer eerst de draadjes uit de knoop halen. Vreselijk is dat, wil je je telefoon opladen moet je eerst het kabeltje uitelkaar halen. De kabels van Ziplinq zijn klein en compact. En ze rollen zichzelf op.

Waardering

De kabels zijn uitrekbaar tot 75 cm door eenvoudig aan beide uiteinden te trekken. Als je nogmaals aan de kabel trekt wordt de kabel weer ingetrokken. Zo simpel is het. Je moet wel even opletten dat je aan beide zijden tegelijk trekt, anders rolt het kabeltje niet goed op. Deze handeling heb je binnen een paar minuten helemaal door.

Er zijn diverse soorten Ziplinqs. Er is bijvoorbeeld een kabel waarmee je je telefoon kunt opladen via de USB-poort. Ziplinq claimt dat het maar een uurtje duurt voordat de telefoon weer helemaal opgeladen is. En inderdaad. We plugden een Siemens-telefoon aan de Ziplinq en na een uur was de telefoon weer helemaal vol.

Op deze pagina kunt u kijken welke voor welke telefoon de Ziplinq geschikt is.

We probeerden ook de Ziplinq USB-muis. De muis is heel klein en dus makkelijk mee te nemen. In onze laptoptas neemt deze weinig ruimte in. Het aansluiten is ook geen probleem. Even in de USB-poort pluggen en gaan met die banaan (alleen bij Windows XP en 2000). Op de website zijn overigens de drivers te downloaden van de muis, mocht dit nodig zijn.

Zoals gezegd zijn er diverse soorten van de Ziplinqs. Op deze pagina zijn ze allemaal te bewonderen.

Conclusie

Handig voor onderweg. De Ziplinqs nemen weinig ruimte in en je hebt nooit meer last van knopen. Alleen jammer dat je alle Ziplinqs apart moet kopen.

Prijsindicatie: Tussen 15 en 40 euro.