Het lichtgevende toetsenbord van Auravision, de Eluminx, doet mij denken aan de term 'Case Modding'. Case wat? Case Modding is niets anders dan het verfraaien van je systeemkast. Maar dan natuurlijk wel extreem. Neonverlichting hier, verfkwast daar, even een zaag erbij en voila, je hebt een aparte computer met veel toeters en bellen. De Eluminx past perfect bij je omgebouwde systeemkast, maar ook op zichzelf is het toetsenbord grappig om te zien.

Gebruik
Prijs/ kwaliteit
Vormgeving

Wat meteen opvalt aan de Eluminx is dat deze wordt geleverd met alleen een ps/2-aansluiting. Volgens het bedrijf komt er binnenkort echter wel een versie met een USB-aansluiting. En dat is goed nieuws voor de Mac-gebruikers. Vooralsnog werkt de Eluminx alleen op Windows-pc's.

Het toetsenbord is snel aangesloten, je hebt geen software nodig. De Eluminx typt heel licht. De toetsen hoeven amper te worden aangeraakt om een aanslag te maken. En dat is heerlijk als je veel moet typen. Alleen de spatiebalk maakt een beetje herrie. Als je erop drukt, dan hoor je duidelijk een harde tik. Misschien ligt het aan de Eluminx die wij hebben getest, maar het is best irritant als je een lang stuk tekst achterelkaar aan het typen bent.

Als er veel licht is, bijvoorbeeld overdag, dan zien de toetsen er gewoon wit uit. Zodra het donkerder wordt, gaan de toetsen lichtgeven. Handig voor mensen die niet blind kunnen typen en 's avonds veel achter de computer zitten. Het toetsenbord is verder zonder al te veel poespas. Alleen de noodzakelijke toetsen zitten erop.

Conclusie

De Eluminx typt heerlijk en dat is wel belangrijk voor een toetsenbord. Jammer dat de spatiebalk in vergelijking tot de andere toetsen wat meer herrie maakt. Verder ziet de Eluminx er gewoon stoer uit met zijn lichtgevende toetsen. De prijs is helaas wel wat aan de hoge kant. Voor hetzelfde geld heb je een draadloze toetsenbord en muis.

Prijsindicatie: 79,95 (gezien bij Challenge Computers)