De G7100 van LG Electronics ziet er erg strak uit en doet een beetje denken aan een Rubik's Cube. Wanneer je het scherm hebt uitgeklapt, kun je die namelijk draaien: linksom, rechtsom en naar beneden. Geweldig, ik blijf er mee spelen.

Heeft het draaien ook een functie? Jazeker, dat is namelijk om foto's te maken. De lens zit aan de linkerkant van de G7100. Dit geeft wel een leuk James Bond effect: je kunt in de trein gaan zitten en doen alsof je zit te sms-en terwijl je eigenlijk een foto maakt van die leuke man of vrouw links van je.

Gebruik
Geluid
Beeld
Vormgeving
Software
Prijs/ kwaliteit

Even wennen is het dat, zodra je het scherm hebt omgeklapt, de 'pijltjestoetsen' anders werken: links-rechts wordt naar boven en naar beneden en vice versa. Er zit een flits bij, maar erg duidelijk worden de foto's in het donker niet. Met genoeg licht zijn de foto's van aardige kwaliteit.

Dat draaien is erg verslavend en ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat hij stuk gaat. Maar dat gebeurt niet. Grappig is dat je de telefoon zelfs helemaal omgedraaid kunt inklappen, zodat het scherm aan de buitenkant zit. De tekst wordt automatisch voor je omgedraaid. Wat hier echter verder nog het nut van is, begrijp ik niet helemaal, want je hebt al een display om te zien wie er belt of hoe laat het is. Dat display is overigens goed duidelijk en je kunt instellen of het er de tijd, de datum of een animatie laat zien.

Sneltoetsen

Het menu zit redelijk simpel in elkaar. Wat vooral heel fijn is, zijn de vele sneltoetsen. In het hart van de mobiel: de telefoonlijst, een menu voor onder meer berichten en agenda, een zelf samen te stellen favorietenlijst en het regelen van belvolume of trilstand. Dan nog aan de rechterkant een knopje voor de camera, links volumeregeling en bij het lang indrukken van * kom je bij spraakherkenning.

Die telefoonlijst heeft wel iets aardigs, je kunt namelijk plaatjes aan je contacten koppelen. Het schijnt ook zo te zijn dat je dat ook met foto's kunt doen, maar ik ben er niet achter gekomen hoe. De foto moet namelijk in het 'Telefoonboek foto' staan. Er is echter geen mogelijkheid om foto's uit de algemene map naar de telefoonboek map te kopiëren.

Uploaden?

Dat vind ik wel jammer aan de G7100: je kunt er veel dingen mee, maar sommige simpele functies zijn niet te vinden. Zoals bijvoorbeeld het uploaden van foto's naar je computer. Met de bijgeleverde software en seriële poort kun je je contacten beheren en uitwisselen met Outlook Express, maar foto's uploaden gaat niet. Na wat surfen op de website van LG kom ik dit programmaatje tegen. Als je het download kun je wel je foto's beheren. Toch vind ik het slordig dat dit programma niet gewoon wordt meegeleverd.

Wat wel wordt meegeleverd is een nekkoord en een oortelefoon om handsfree te bellen. Deze werkt prima. Sowieso is het geluid van de G7100 erg goed: het volume kan goed hard zodat als er aan de andere kant van de lijn wat zacht wordt gesproken, je die persoon toch goed kunt verstaan. LG houdt verder wel van hard geluid zodat als je voor de eerste keer je telefoon gebruikt, bij elke druk op een knop er een geluidje klinkt. Elke nummertoets heeft ook een eigen toonhoogte, zodat sms-en in de trein nu nog irritanter kan.

Spelletjes

Voor nog meer overlast kun je natuurlijk zorgen door spelletjes te spelen. Bij de G7100 worden er drie meegeleverd. Spaceball is gewoon Snake met een andere naam. Met Submarine moet je je duikboot langs allerlei obstakels varen en Vermenigvuldigen (Multiply), is een soort Tetris of Dr. Mario met nummers. Het is nog best lastig en je moet goed kunnen hoofdrekenen om dit te kunnen. Als je eerst wat hulp nodig hebt, zit er natuurlijk een rekenmachine op de telefoon, evenals een heleboel andere accessoires: wereldtijd, conversieprogramma (meters naar inches, yards naar feet, etc), voicerecorder, internet, de mogelijkheid Java-spelletjes te downloaden.

Ook is er nog een agenda, maar met de G7100 kun je niet té druk zijn. Je kunt slechts twintig afspraken of memo's in de planner opslaan. Wel kun je 200 contacten opslaan.

Conclusie

De G7100 van LG is vooral erg stoer en iedereen die hem zag, wilden er even mee spelen. Afgezien van de paar negatieve punten is het een zeer degelijk apparaat. Misschien niet direct voor de zaak (tenzij je niet meer dan twintig afspraken hebt) maar vooral voor de heb.

Technische specificaties

 • Afmetingen: 90 x 48 x 23,5 mm
 • Gewicht: 101,4 gram
 • GPRS class 10, SMS, EMS, MMS
 • Wap _Version : 1.2.1
 • Java, MIDI
 • Camera met flits
 • Trilfunctie
 • Planner, alarm
 • Spelletjes, mogelijkheid tot downloaden
 • Spraakherkenning
 • Aansluiten op pc met seriële poort
 • Handsfree set
 • Adapter
 • Nekkoord

Prijsindicatie: €399