Goed, ik zeg al niets meer. Was ik twee weken geleden nog onder de indruk van 1,5 'gieg' ruimte voor MP3's, nu kijk ik al niet meer op van de 4 GB die op het ultrakleine MP3-spelertje van Creative beschikbaar is. Ik stel mezelf voor minder kritisch zijn over de muziek die ik er op zet om het apparaat maar een beetje vol te krijgen. Elke avond Kazaa aan voor het slapen gaan en zelfs Britney downloaden.

De doos bevat de compacte MuVo2, oordopjes, een oplaadbare batterij en een adapter, een opbergtasje, een lang USB-snoer voor thuis en een korte 'voor op reis', een korte handleiding (ook Nederlands) en de installatie-cd.

Gebruik
Beeld
Geluid
Vormgeving
Prijs / kwaliteit

Zodra je er in bent Zodra je er in bent geslaagd de MP3-speler uit de verpakking te halen - zonder een schaar of mes was het mij niet gelukt - kun je eigenlijk meteen aan de gang. Met het USB-snoertje de MP3-speler aan de computer koppelen, en kopiëren maar. Om het apparaat helemaal te vullen zul je de computer misschien een nachtje extra aan moeten laten, maar dan heb je wel een gigantische keuze aan muziek.

Verwisselbare schijf

Creative doet er nog wel een ceedeetje bij met het programma Creative Mediasource, maar dat heb je niet per se nodig. Het is wel een handig programma hoor, maar puristen slepen toch liever naar de verwisselbare schijf. Zoals je misschien begrijpt is de MuVo ook volledig te gebruiken als opslagschijf.

Joystick

De MP3-speler is niet zo moeilijk onder de knie te krijgen. Er zitten eigenlijk maar twee knopjes aan waar je alles mee doet. Één play/pause-knop, waarmee je de MuVo2 ook aan of uit doet, en een soort joystick. Met de joystick regel je het volume (naar boven en naar beneden), ga je vooruit of achteruit in de lijst met nummer (links en rechts) en navigeer je in het menu (indrukken en daarna links en rechts).

Met het menu regel je bijvoorbeeld, zoals Creative dat noemt, de Afspeelmodus. Oftewel in welke volgorde je de nummers afspeelt (nummers herhalen, shuffle, je kent het wel). Overigens worden nummers automatisch op alfabetische volgorde afgespeeld. Één tip: organiseer je nummers in mappen. Het is namelijk geen doen om van Manu Chao naar ZZ Top te gaan, omdat je dan de helft van al je nummers moet skippen. Het is jammer dat er geen makkelijkere scrollfunctie is waarbij je kunt zien waar je heen gaat.

Equalizer

Verder heb je een equalizer met vier voorgeprogrammeerde stijlen (rock, pop, klassiek en jazz) die helaas niet heel veel van elkaar afwijken. De overige instellingen (contrast, taal, verlichting van menu etc.) zijn dezelfde als het kleine broertje Muvo NX, die enkele weken geleden werd gerecenseerd. Ook kun je de twee knoppen vergrendelen voor als je de MP3-speler in je zak doet.

Want stel je voor dat je per ongeluk een verkeerd knopje indrukt. Nou, daar heb ik eigenlijk wel vaak last van. Niet als de speler in mijn zak zit, maar juist als ik op de knopjes druk. De joystick is te gevoelig en doet niet wat ik wil. Als ik het menu wil, gaat het volume omhoog en als ik dan het volume weer omlaag wil doen, druk ik per ongeluk naar rechts en komt het volgende nummer. Stoer hoor, dat de MuVo2 zo klein is. Maar het kan ook té klein.

Tasje

Er zit bij de MuVo nog een tasje. Heel handig is deze echter niet. Je kunt, als de MP3-speler in het hoesje (een tasje kun je het niet echt noemen) zit, niet bij de knopjes. Als je een nummer wil skippen of het volume veranderen, moet je dus eerst dat ding uit het tasje halen. Doe er dan geen tasje bij, denk ik dan. De oordopjes zijn verder okee. Het geluid dat er uitkomt is standaard goed, maar het zijn stoffen oordopjes en dat vind ik nou eenmaal niks. De vormgeving van de MP3-speler verder is niet bijzonder, maar ook niet lelijk.

Conclusie

Als je dunnere vingers hebt dan ik en je je niet ergert aan die kleine joystick, is de MuVo2 een mooi ding. Met al die corrupte bestanden op Kazaa zal het een hele klus zijn om hem te vullen, maar een beetje muziekliefhebber heeft tegenwoordig al een enorme collectie op de pc staan. Er zijn een paar kleine dingetjes die kunnen gaan irriteren, maar hallo: we hebben het wel even over 4 gigabyte aan muziek. Ik ga mijn muzieksmaak maar weer eens flink uitbreiden om me voor te bereiden op de volgende MP3-speler met nog meer ruimte.

Technische specificaties

 • 4 GB opslagcapaciteit
 • 66 x 66 x 20 mm
 • 101 gram met batterij
 • MP3, WMA, WAV-bestanden
 • Oplaadbare lithium-ionbatterij (14 uur)
 • Voedingsadapter
 • USB 2.0-interface
 • Neodymium oortelefoon
 • 4-bands equalizer
 • Creative MediaSource
 • Opbergtasje met riemclip

Prijsindicatie: €339