Dankzij Bluetooth, de nieuwste techniek om apparaten met elkaar te verbinden, hoef ik mijn bed niet meer uit. Logitech heeft een nieuw draadloos toetsenbord ontworpen dat gebruik maakt van Bluetooth en het was erg leuk om het apparaat te testen.

Gebruik
Software
Vormgeving
Prijs / kwaliteit
De Logitech diNovo Media Desktop De Logitech diNovo Media Desktop bestaat uit een toetsenbord, een MediaPad, een muis en de Bluetooth-hub dat de drie apparaten met elkaar verbindt. Typen vanaf het bed is nog maar één van de vele mogelijkheden.

Deze tekst is getypt vanaf de gang.

Vanuit de keuken.

En zeeeeeeeeeelfsssssssssss van onderaaaaaaaaaaaaaaaan de trap.

Nu moet je niet denken dat ik ongelooflijk enthousiast werd, daar onderaan de trap. Het bereik van het toetsenbord heeft blijkbaar ook grenzen. Maar goed, hoe vaak komt het nu voor dat je onderaan de trap moet typen?


Typen terwijl u kookt...

Okee, je kunt dus met het toetsenbord op schoot op bed gaan zitten. Maar dat is nog niet alles. Het numerieke toetsenbord zit namelijk los en is als afstandsbediening te gebruiken. Jawel, de 'MediaPad' is compatibel met Windows Media Player en heeft rechtsonder de knoppen play, rewind, forward en stop.

Rekenmachine

Het volume regelen (harder, zachter of uit) kan met de knopjes links boven naast het, jawel, display. Op dit display zie je op welke van de drie functies het MediaPad staat ingesteld: het numerieke deel, de navigatieknoppen en een rekenmachine. De navigatieknoppen zijn uiteraard de pijltjestoetsen, de Windows Startknop, Back en Forward voor in Internet Explorer, Open en Close.

MSN Messenger

Met het MediaPad schijn je zelfs MSN Messenger berichten en notificaties van nieuwe e-mails te kunnen ontvangen. De software die wordt meegeleverd werkt echter alleen bij Windows XP of 2000 en ik zal de mensen van Logitech maar op hun woord aannemen.

Stoer

Het design van het toetsenbord en de MediaPad zijn strak. Beide dingen zijn behoorlijk dun en licht. Ook de muis ziet er stoer uit. Hij heeft naast de bekende linker- en rechtermuisknop Back en Forward knopjes voor Explorer aan de linkerkant, een scrollwiel en twee kleinere scrollknopjes.

De muis is oplaadbaar in de 'Bluetooth-hub', die ook te gebruiken is als verbindingsapparaat met andere Bluetooth-producten.

Bluetooth belooft heel wat veranderingen teweeg te brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt nu SMS-berichten op je computer ontvangen en beantwoorden of de printer draadloos in een andere kamer zetten. We lijken nu echt in de toekomst aangekomen te zijn.
Conclusie

Bluetooth is een geweldige vinding en de diNovo Media Desktop van Logitech maakt er goed gebruik van. Vooral als je Windows XP of 2000 hebt, is de set zeker de moeite waard. Met andere systemen werken de apparaten ook, maar mis je de tientallen extra mogelijkheden. Echter, zelfs dan is het nog behoorlijk de moeite waard om de Desktop aan te schaffen. Ik bedoel, nooit meer je bed uit? Dat is toch wel een paar centen waard.

Technische specificaties

  Toetsenbord:
 • Ultradun, Zero Degree Tilt™-ontwerp
 • Webnavigatie
 • Draadloze Bluetooth-technologie
  Mediapad:
 • Bluetooth-media-afstandsbediening
 • Communicatiecentrum
 • Rekenmachine
  Muis:
 • Optische MX™-motor
 • Efficiëntere webnavigatie
 • Programmakiezer Snel wisselen
 • Draadloze Bluetooth-hub voor opladen muis
Prijsindicatie: €299