De MP3-spelers die we de vorige keer bespraken, hadden 128 MB schijfruimte. Kinderspel. Nu bekijken we de Philips hdd060, een jukebox van anderhalve 'gieg'. Ik download me rot om dat ding maar vol te krijgen.

Gebruik
Geluid
Beeld
Vormgeving
Prijs / kwaliteit

De De hdd060 van Philips is De hdd060 van Philips, is zeer compact. Hij is kleiner dan de iPod en kan 1,5 gigabyte opslaan, zo'n 375 liedjes. Dat wordt dus weer Kazaa op om te proberen het apparaat vol te krijgen.

De MP3-speler is niet moeilijk te gebruiken. Liedjes staan gesorteerd op titel, artiest, genre, albums en eventueel zelf aangemaakte playlists. Met een USB-snoer zet je nummers over van je computer naar de hdd060. De 1,5 gigabyte vrije ruimte kan zeker dertig albums aan. Natuurlijk kun je er ook andere bestanden op kwijt.

Software

Je kunt echter niet zoals met andere MP3-spelers de nummers gewoon naar de verwisselbare schijf slepen, maar je moet gebruik maken van een speciaal programma dat wordt meegeleverd met de speler. De Digital Media Manager is simpel in het gebruik, maar alleen als je een hoge schermresolutie hebt. Op x480 is het programma vrijwel onbruikbaar omdat de grootte niet is te verstellen. Bij hogere resolutie is het een aardig programma.

Voor de hdd060 heb je geen batterijen nodig. De speler dient enkele uren opgeladen te worden met een adapter. Dit is een groot pluspunt aan het apparaat omdat je niet elke keer nieuwe batterijen hoeft te kopen, maar gewoon, net als je mobiele telefoon, het ding eventjes oplaadt als je gaat slapen.

Geluid

Het geluid is gewoon goed. Met de equalizer kun je Metallica nog meer laten rocken en met de DBB bass klinkt 50 Cent nog stoerder. Het display is scherp en kan verlicht worden. Het contrast kun je ook zelf regelen.

Bijgeleverd zit een vel met drie kleuren stickersets om op de speler te plakken. Zo kun je je trendy Philips Jukebox met oranje, geel of blauw geheel personaliseren. Het apparaatje is klein genoeg om in je zak te passen, maar als je hem om je nek wilt hangen, kan dat ook. In de doos vind je een nekkkoord. Het is maar net waar je van houdt, maar om te voorkomen dat ik de MP3-speler weer ergens tegenaan bots, houd ik hem liever in mijn zak.

Conclusie

Het is natuurlijk een investering, 279 euro, maar dan heb je ook wat. Je kunt met de trein naar Parijs en terug en geen enkele keer een nummer opnieuw hoeven te horen. Wat zeg ik, met 375 nummers kun je het vliegtuig naar New York nemen! Alhoewel je van het geld van de MP3-speler natuurlijk ook het ticket naar New York had kunnen kopen.

Technische specificaties

  • MP3 functie
  • 1,5 GB opslag capaciteit (+/- 375 songs)
  • USB voor uitwisselen van bestanden
  • Opslag voor alle bestandsformaten
  • MP3 en WMA ondersteuning
  • Equalizer voor persoonlijke geluidsvoorkeur
  • Inclusief hoofdtelefoon, stickers en nekkkoord
  • Met verlichtbaar display
Prijsindicatie: 279 euro