Philips Key 007

De Philips Key 007 valt in de categorie James Bond-gadgets. Van zo'n twee meter afstand lijkt de Key 007 meer op een wit hondenfluitje dan op een vernuft en degelijke mini-camera. Ideaal om snapshots mee te maken tijdens feesten of onverwachte gebeurtenissen.
Gebruik
Vormgeving
Kwaliteit
Beeld
Prijs / kwaliteit
De Key 007 is een all De Key 007 is een all in one-apparaat. De directe USB-aansluiting maakt extra software en een oplader overbodig. Een USB-verlengkabel is zeker bij de wat oudere generatie computers aan te raden. Nadeel van de draadloze Key 007 is dat vooral computers met een USB-poort aan de achterkant geen of nauwelijks ruimte hebben om het apparaat in de USB-poort te steken. Daarvoor is de Key 007 net iets te breed.

Het fotobewerkingsprogramma Photo Manager 1.1 start automatisch op wanneer de keyring wordt ingeschakeld in een pc. Foto's hebben een standaardformaat van 1280 bij 960 pixels en kunnen met de hi-resolution generator tot een maximum van 2288 bij 1712 pixel worden aangepast. De Key 007 heeft een opslagcapaciteit van 64 Mb. Voldoende om honderden foto's op te slaan.

De fotolens maak je vrij door de oranje schijf met de klok mee te draaien. Vervolgens fotografeer je door de knop boven het camera-oog in te drukken. Via de tool Photo Enhancement kunnen foto's worden bijgewerkt. Kwalitatief hoogstaande foto's kan je met de Key 007 niet maken. De Key 007 is vooral handig voor momentopnames. Een onverwachte gebeurtenis zoals een verkeersongeluk kan snel en eenvoudig worden vastgelegd. Door het kleine formaat en koord, is de Key 007 ook een makkelijk mee te nemen gadget.

Conclusie

De Key 007 is een uiterst handzaam apparaat. Met een gelikt design en gebruiksvriendelijke uitstraling past de mini-camera van Philips prima in een sinterklaasschoen of onder een kerstboom. Voor de echte fotoliefhebber is de Key 007 geen must. De Key 007 is meer een product voor de avonturier en fan van verrassende, origineel of onverwachte foto's.

Technische specificaties

  • 1,3 megapixel
  • VGA-beeldopslag
  • Directe USB-plug in
  • 64 Mb geheugen
  • Direct oplaadbaar via USB
  • Magnesium behuizing

Prijsindicatie: 129 euro

NUwerk

Tip de redactie