USB Flash Disk

Met de USB Flash Disk van Easy Disk kun je gemakkelijk allerlei data opslaan in een handomdraai. Geen gerommel meer met je oude 3,5'' floppy's, waar maar 1,44 mb kan worden opgeslagen. Niet eens meer genoeg om één digitale foto op te slaan tegenwoordig. Daar heeft de Flash Disk geen last van. Het kleine opslagapparaat is ook nog eens beveiligd, zodat niemand, behalve de eigenaar, de opgeslagen data kan bekijken.
Gebruik
Vormgeving
Prijs/ kwaliteit
Software
Hebben?

De USB Flash Disk is er De USB Flash Disk is er in verschillende soorten en maten. Van lichtgevend groen tot zwart. Wat meteen opvalt is de grootte en het gewicht. De Disk is maar 6 centimeter lang en weegt nauwelijks 10 gram. De Disk wordt geleverd met een keycord, zodat je de het apparaatje om je nek kan doen, een gebruikershandleiding, een cd-rom met software (alleen voor Windows 98 is deze cd nodig) en een USB-verlengkabel.

De Flash Disk kan meteen worden gebruikt, mits je computer op Windows 2000 of hoger loopt. Personen met Windows 98 moeten eerst de bijgeleverde software installeren. Zodra je de Flash Disk in de USB-poort van je pc stopt, is de Disk klaar voor gebruik. De computer vraagt wel gelijk om een paswoord in te voeren. Standaard staat deze op 1111. Daarna kun je het paswoord wijzigen en belangrijke data opslaan tot 32MB. Dit alles gaat heel eenvoudig.

Software

Op de Flash Disk staat ook een paar programma's, zoals FlashMail en SecretZip. Met SecretZip is het mogelijk om grote bestanden in te pakken, zodat deze minder ruimte in beslag nemen. Met FlashMail kun je belangrijke e-mails opslaan (encrypted). Ook dit is met een paswoord beveiligd.

Wij kregen de 32MB in handen, maar de Flash Disk is er van 16MB tot 1GB.

Conclusie

Erg handig apparaatje om belangrijke bestanden op te slaan en mee te nemen. Goed beveiligd en makkelijk in het gebruik. De Flash Disk van Easy Disk ziet ook nog eens grappig uit. Kortom; een leuk, handig hebbedingetje voor personen die altijd maar met 3,5''-floppy's aan het rommelen zijn.

Technische specificaties

  • Operating System: Windows98/SE/ME/2000/XP, Mac 9.X/OSX, Linux 2.4X
  • Leessnelheid: 1100KB/S (3MB/S met Windows cache)
  • Schrijfsnelheid: 950KB/S(2MB/S met Windows cache)
  • 16MB tot 1GB, 2GB binnenkort
  • SecretZip
  • FlashMail
  • Beveiligd met paswoord
  • Anti-shock en waterproof

Prijsindicatie: 25 euro

Tip de redactie