Orange SPV E200

De Orange SPV E200 houdt van 'verstoppertje' spelen. Op het eerste gezicht lijkt de SPV E200 op een fors uitgevallen gsm met groot display. De ingebouwde camera aan de achterkant is zodanig geïntegreerd dat deze makkelijk over het hoofd wordt gezien. Daarnaast worden de uitgebreide mogelijkheden (internet, mail, telefoon en outlook) van het paradepaardje van Orange pas echt duidelijk naarmate je 'dieper' navigeert. De SPV E200 draait op Microsoft Windows. Het navigeren werkt voornamelijk met de mini-joystick waarmee je de vensters oproept.
Gebruik
Geluid
Beeld
Prijs/ kwaliteit
Vormgeving

De SPV E200 is de opvolger De SPV E200 is de opvolger van de E100, de eerste telefoon met Microsofts besturingssysteem voor telefoons.

Fotograferen is een koud kunstje. Vanaf het hoofdmenu ben je in twee stappen verwijderd van het fotograferen. Nog eenvoudiger is een van de vier zijknoppen in te drukken. De fotokwaliteit is zeker voor gsm-begrippen goed te noemen. 's Avonds is het wel aan te raden om foto's nabij een lichtbron te nemen vanwege het ontbreken van een flitser. Een foto van een onverlichte kerstboom of kerststal is gedoemd te mislukken. Een aardige fotofunctie op de SPV E200 is de ambiance-modus. Een functie waarbij je foto's iets extra meegeeft door ze te laten fonkelen of fluoresceren.

Sites

Op internetgebied kent de SPV E200 weinig grenzen. Geen voorgeselecteerd scala aan nieuwssites, funsites en ringtonesites. Met de SPV E200 kun je surfen naar zeer veel sites. Javabased-sites zijn niet oproepbaar omdat ze niet worden ondersteund door Microsoft. Gezochte pagina's verschijnen meestal binnen 25 seconden. Hoewel sites met veel foto's en andere afbeeldingen zoals www.pbase.com wat trager zijn, staan de teksten er vrijwel direct op. Je kunt er ook voor kiezen het weergeven van afbeeldingen uit te schakelen.

Linkbased

Bekijken van sites kan op drie manieren; in één kolom, standaard en bureaublad. Het voordeel van een webpagina in één kolom te presenteren is dat het scrollwerk enkel verticaal hoeft te gebeuren. De overzichtelijkheid neemt daarentegen af, doordat sites minder herkenbaar zijn. Zeker bij sites, die vaker worden geraadpleegd, is de bureaublad-modus aan te raden. De display van de SPV E200 geeft de pagina weer zoals deze op een computerscherm wordt weergegeven. Het 'doorspitten' van een site is linkbased, met de mini-joystick spring je van link naar link.

Outlook

In de SPV E200 is een deel van Microsoft Outlook geïntegreerd. Via Bluetooth en ActiveSync maakt het toestel verbinding met Outlook op bijvoorbeeld de eigen pc. Wijzigingen of aanpassingen in een van beide agenda's worden automatisch doorgevoerd. De schrik van elke vergadertijger dat het mobiel ongewenst afgaat tijdens een bespreking of andere meeting, is verleden tijd. De SPV E200 zet zichzelf automatisch op de stil-stand zolang een vergadering duurt zoals aangegeven in de Outlook-agenda. Nadeel van het gebruik van Bluetooth is dat het energieverbruik drastisch omhoog gaat. Een oplader bij de hand is geen overbodige luxe.

Film

Hoewel het display met een grootte van een luciferdoosje niet te vergelijken is met een breedbeeld-tv of bioscoopdoek, is het bekijken van films of videoclips van zeer hoge kwaliteit mogelijk. Beelden lopen vloeiend in elkaar over en geluid en beeld lopen synchroon. Films met een tijdsduur van zo'n 1,5 uur zijn op de standaard bijgeleverde geheugenkaart van 8 Mb niet te bekijken. Voor een beetje film heb je al snel een geheugenkaart van 32 Mb nodig.

Vliegen

Verder bezit deze smartphone van Orange een vliegtuig-modus. Deze functie zorgt ervoor dat de antenne van de gsm tijdens de vlucht wordt uitgeschakeld, je hebt hem toch niet nodig en dan mag ie toch aanstaan. Ondertussen kan bijvoorbeeld wel een film worden bekeken. Of het echt zoden aan de dijk zet, is twijfelachtig. Leg een steward of stewardess maar eens uit dat je toestel echt geen hinder veroorzaakt voor het vliegverkeer. Daar is nog een wereld te winnen.

Conclusie

De SPV E200 is een toestel met een uitgebreid pakket aan verfijnde mogelijkheden zonder dat je dreigt te verdwalen in een jungle van hightech-snufjes. De talrijke functies worden verbloemd door een helder icon-gebruik en overzichtelijke navigatie. De openspringende windows maken de gsm zeer gebruiksvriendelijk. Nadeel is wel dat het apparaat vrij snel opgeladen moet worden, zeker bij het gebruik van Bluetooth. Na een dag of twee heeft de SPV E200 nieuwe 'brandstof' nodig.

Technische specificaties

 • Gewicht: 130 gram
 • Afmetingen 120 x 50 x 24 mm
 • Talk time: tot 5 uur
 • Tri-band
 • 64 Mb ROM / 32 Mb RAM
 • screen: TFT
 • screen colors: 65536
 • screen resolutie: 176x220 pixels
 • e-mail (POP3, IMAP4), MMS, SMS)
 • T9
 • GPRS : 4+1 - class B / Suspend / Resume
 • Bluetooth / infrarood / USB / Serial I/O
 • Camera geïntegreerd video/still
 • Java V2.0 (scripting), XML, XHTML, HTML 4.0, WAP 1.2.1
 • Operating system: Smartphone 2003

Prijsindicatie: 499 euro

NUwerk

Tip de redactie