Sony’s laptops zijn doorgaans een lust voor het oog, maar beschikken lang niet altijd over de snelste componenten. Met de donderdag gelanceerde Vaio CW-serie lijkt daar verandering in te komen.

De Vaio CW is de Dik Trom tussen de nieuwe lichting laptops van Sony. Dat betekent zeker niet dat hij lelijk is, maar te midden van al die hyperslanke modellen is dit apparaat toch wel een buitenbeentje. Maar geldt dat ook voor zijn inhoud: de Vaio CW heeft een behoorlijk krachtige processor en videokaart aan boord.

Sony voorziet het apparaat van een Intel Core 2 Duo P7450-processor, die goed is voor een kloksnelheid van 2,13GHz. De videokaart – een Nvidia GeForce GT 230M – heeft 512MB eigen videogeheugen en biedt voldoende power om de nieuwste 3D-games te spelen.

Die games verschijnen op een 14-inch scherm met 1366 bij 768-resolutie. Dit HD-scherm heeft energiezuinige led-verlichting. Bovendien leveren de ledjes achter het beeldpaneel een stevig contrast op, aldus Sony. Als de laptop wordt gebruikt om films via hdmi op een tv af te spelen, is de monitor eenvoudig uit te schakelen om stroom te besparen.

De nieuwe laptop zal draaien op Windows 7 en verschijnt op 22 oktober. De prijs zal 900 euro bedragen. Daarvoor mag men ook meteen kiezen uit vijf kleurtjes: de Vaio CW zal verkrijgbaar zijn in het blauw, rood, wit, roze en hoogglans zwart.