Draadloze muizen zijn doorgaans vooral handig voor een opgeruimd bureau. Maar de nieuwste draadloze optische muis van gadgetshop Brando gaat nog een stapje verder: deze houdt ook maar meteen de data op de computer veilig.

Brando’s draadloze muis is uitgerust met een ‘Folder Encryption’-functie. Deze technologie versleutelt gevoelige data op de pc of laptop. Zonder de meegeleverde usb-dongle en de muis zelf, zijn deze data ‘op geen enkele manier’ meer te ontsleutelen, verzekert Brando.

Daarmee biedt de muis in ieder geval een originele draai aan het hele principe van dataversleuteling. Maar of deze oplossing wel zo handig is, valt nog te bezien. Wat te denken als de muis of usb-dongle bijvoorbeeld kapot gaan?

Dpi-knop
Gelukkig is vervanging niet al te duur: de muis kost zo’n 17 euro inclusief verzending. Daarvoor krijgt men bovendien een beestje dat meer muisfuncties biedt dan gemiddeld. Zo kan de muisresolutie tijdens gebruik worden veranderd met behulp van een dpi-knop, die onder het scrollwiel is geplaatst.

Ook zijn er twee knoppen aanwezig om mee vooruit en achteruit te bladeren in Windows-mappen en browservensters. De muis is verkrijgbaar in het zilver, rood, geel en groen en wordt geleverd met twee AAA-batterijen.