Online winkel Amazon brengt haar populaire e-reader, de Kindle, ook naar Nederland. Vooralsnog kan men er alleen Engelstalige boeken en buitenlandse kranten op lezen.

De online boekenverkoper heeft woensdag laten weten dat ze haar elektronische boekapparaat nog deze maand de wijde wereld in zal sturen. Voorheen was de Kindle alleen te koop in een select aantal landen. Vanaf 19 oktober zal het apparaat verkrijgbaar zijn in honderd landen, waaronder Nederland.

De Kindle is nu alvast vooruit te bestellen. De prijs bedraagt 279 dollar, wat neerkomt op ongeveer 190 euro. Met deze e-reader kunnen gebruikers draadloos boeken, magazines, kranten en documenten downloaden en bekijken op een 6-inch e-ink-scherm.

Voor die draadloze overdracht beschikt het apparaat over wifi en 3G. Boeken zijn vooralsnog alleen aan te schaffen via Amazom.com en zijn dan ook in het Engels. Via het apparaat kan men ook een abonnement nemen op 85 internationale kranten, waaronder The New York Times, Le Monde en El Pais. Nederlandse kranten en magazines ontbreken nog.