Na zijn fraaie draadloze speakers en peperdure designlampen, heeft Philippe Starck opnieuw zijn stempel gedrukt op een stel elektronische artikelen. Ditmaal heeft de Franse ontwerper twee externe harddisks van LaCie onder handen genomen.

Dat resulteert in twee fraaie harddisks voor computeraars, die hun neus ophalen voor ongeïnspireerde opslagmedia. De Starck Desktop is de grootste van het stel. Deze 3,5-inch harddisk komt in varianten van 1TB en 2TB en heeft een aanraakgevoelige interface. Door de vinger op de juiste plek te leggen, wordt automatisch de bijhorende back-up- of encryptiesoftware gestart.

Deze desktopuitvoering heeft een stijlvolle aluminium pels van 3 millimeter dik. Hij is alleen aan te sluiten via usb, maar werkt zowel met Macs als met Windows-pc’s. Zoals iedere 3,5-inch externe harddisk wordt ook deze schijf geleverd met een adapter. De 1TB-versie moet 130 euro opbrengen, terwijl zijn broertje met de grotere maag 240 euro kost.

Daarnaast brengt LaCie ook de Starck Mobile uit, een externe schijf op notebookformaat (2,5 inch). Bijzonder aan deze harddisk is zijn ingebouwde oprolsysteem voor de usb-kabel.

Deze schijf heeft geen externe voeding nodig, maar biedt dan ook minder opslagruimte: er is keuze uit 320GB (100 euro) en 500GB (130 euro). Ook deze harddisk werkt zowel met Apple- als Windows-pc’s. Het complete kwartet nieuwe harddiskmodellen is verkrijgbaar bij LaCies online winkel.