Voor wie Full-HD nog niet scherp genoeg vindt, komt Sony in november met een quad-HD tv. Deze 56-inch televisie geeft vier maal zoveel pixels weer als een 1080p-scherm.

Sony’s Trimaster SRM-L560 is niet de eerste quad-HD televisie ter wereld. Maar het lijkt wel een van de betere te worden die 3840 bij 2160 pixels kan weergeven. Het scherm gebruikt namelijk geen typisch plasma- of lcd-paneel, maar een paneel met rgb led-verlichting.

Van die driekleurige led-lampjes is in een aantal prijzige televisies, zoals de XS1E-serie van Sharp, al bewezen dat ze voor een erg natuurgetrouwe kleurweergave zorgen. Daarbij kan de tv een kwartet Full-HD-signalen tegelijk weergeven – er zijn dan ook vier hdmi-poorten en evenveel dvi-aansluitingen aanwezig.

De tv moet in Japan 6,8 miljoen yen opbrengen, wat neerkomt op ruim 51 duizend euro. Mocht de tv na zijn Japanse lancering op 1 november nog naar Nederland komen, dan mag men daar gerust een paar duizend euro bij optellen. Het forse beeldscherm is dan ook vooral bedoeld voor bedrijven en instellingen.