Harddiskfabrikant Western Digital update drie externe-harddiskseries met nieuwe modellen. De update voorziet onder meer in statusschermpjes, waarop de beschikbare capaciteit is af te lezen.

De nieuwe modellen worden toegevoegd aan drie bestaande harddiskseries van Western Digital: de My Book Elite, My Book Studio en My Passport Elite. De twee nieuwe My Book-uitvoeringen gebruiken e-paper om de beschikbare capaciteit en stationsnaam aan te geven. Ook de My Passport Elite krijgt een capaciteitsmetertje.

De externe harddisks worden geleverd met back-up software die de inhoud van de aangesloten pc of laptop constant veiligstelt. Daarbij maken de schijven gebruik van 256-bits hardwarematige encryptie.

Het trio schijfstations werkt via usb, en de Studio-versie krijgt daarnaast ook een snellere FireWire 800-aansluiting. De aansluiting van de My Passport Elite gebeurt voortaan via een meegeleverd docking station. Alle drie modellen werken ook op Macs.

De harddisks werden dinsdag gelanceerd in de VS. De Passport-modellen bieden maximaal 640GB aan capaciteit, terwijl de My Book-schijven tot aan 2TB aan opslagruimte bieden. Wanneer en voor welke prijs de schijven verkrijgbaar zullen zijn in Nederland, is nog niet bekend.

Update
Western Digital heeft de harddisks dinsdagmiddag ook officieel gelanceerd in Nederland. De My Passport Elite komt in drie versies met 320, 500 en 640GB voor respectievelijk 99, 129 en 169 euro. De My Book Elite en Studio zijn beide verkrijgbaar met 1TB, 1,5TB en 2TB. De prijzen van de Elite-schijven variëren van 119 tot 269 euro, terwijl de Studio-modellen voor respectievelijk 139, 159 en 239 euro over de toonbank gaan.