TomTom introduceerde dinsdag een nieuw instapmodel dat voor een zachter prijskaartje wordt aangeboden dan zijn voorgangers. Deze TomTom Start is onder meer te pimpen met zes verschillende kleurtjes.

De Start is misschien het nieuwe instapmodel, dat betekent niet automatisch dat het apparaat maar weinig kan. TomToms navigatiesysteem is verkrijgbaar met kaarten van de Benelux en Europa. Daarbij is hij voorzien van IQ Routes, waarmee de snelste route berekend kan worden aan de hand van rijervaringen van andere gebruikers.

Ook de Map Share-functie maakt gebruik van de gunsten van andere TomTom-eigenaars. Deze functie geeft gratis hun kaartcorrecties door. De Start heeft een 3,5-inch scherm en weegt slechts 128 gram. Achterop zit een EasyPort-houder, zodat het systeem na gebruik gemakkelijk is op te bergen.

De Start is verkrijgbaar in zwart en wit. Eventueel is het kleurenspectrum uit te breiden met behulp van TomToms Skins. Deze covers zijn is zes kleuren verkrijgbaar en kosten 15 euro per stuk. De TomTom Start zelf kost 129 euro voor de Benelux-versie. Wie de uitvoering met de kaarten van heel Europa wil, betaalt 159 euro. TomTom noemt nog geen exacte lanceerdatum.