Voor computeraars met een voorliefde voor bamboe, zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om alle plastic van het bureau te weren. Om het plaatje compleet te maken, komt ook Brando nu met een bamboe muis en toetsenbord.

Behalve dat bamboe er fraai uitziet, zou het ook een stuk milieuvriendelijker zijn dan het gebruikelijke plastic in randapparatuur en computerbehuizingen. Bamboe groeit snel weer aan. En komen de spullen tussen het afval terecht, dan is het goedje makkelijk afbreekbaar.

Dat er in de afgelopen jaren verschillende fabrikanten zijn gekomen met allerlei bamboe computerspullen, is dan ook geen verrassing te noemen. Micro Innovations bracht eerder dit jaar randapparatuur uit die gemaakt was van bamboe, een jaar geleden kwam het Chinese Jiangqiao Bamboo met een bamboe toetsenbord, en daarnaast heeft Asus een speciale lijn van bamboe nettops en laptops in het assortiment.

Maandag introduceerde ook Brando een nieuwe set van bamboe toetsenbord en muis. Beide usb-artikelen zijn vrij standaard van opzet – zo heeft de muis een simpele optische sensor en scrollwiel, en kent het toetsenbord de internationale qwerty-uitvoering. Ze zijn los te koop, maar de complete set is voordeliger: 38 euro inclusief verzendkosten.