Uit advertenties op Google blijkt dat Apple stiekem werkt aan nieuw Mac-modellen, waaronder een nieuwe MacBook en iMac.

Er doen al enige tijd geruchten de ronde dat Apple bezig is met nieuwe modellen van de iMac, MacBook en Mac Mini, maar zoals altijd houdt de computerfabrikant uit Californië zelf de lippen stijf op elkaar. Het online advertentiesysteem van Google lijkt nu echter meer duidelijkheid te verschaffen, dan Apple zou wensen.

De bewuste advertenties – die inmiddels weer zijn aangepast – verwezen naar de Nederlandse Apple Store en spraken onder meer van een nieuwe MacBook. ‘Dunner, lichter en krachtiger!’, schreeuwde de advertentietekst. Een advertentie van de iMac had het over ‘ultradunne 20- en 24-inch modellen’, met prijzen vanaf 1099 euro. De nieuwe Mac mini is volgens de Google-advertenties ‘sneller en betaalbaarder dan ooit’, met een prijs van 499 euro. De huidige Mac mini is 100 euro duurder.

AppleInsider vond de advertenties en maakte een screenshot, voordat Apple de bewuste teksten weer offline kon halen. Het wachten is nu op een officiële aankondiging van de Amerikaanse computerbouwer. Volgens AppleInsider zou die introductie al deze week plaatsvinden.