Elektronicafabrikant LG introduceerde in augustus al een futuristisch telefoonhorloge dat zo uit een Bond-film over leek te komen waaien. De LG Touch Watch Phone is deze maand ook in Nederland verkrijgbaar.

Volgens LG is dit de eerste mobiele telefoon in de vorm van een ‘stijlvol kwaliteitshorloge’. Samsung zal het hier niet mee eens zijn: van dat bedrijf verscheen in juli de S9110, en ook van andere fabrikanten zagen we eerder zulke James Bond-achtige mobieltjes. LG’s Touch Watch Phone (GD910) is echter wel de eerste die officieel in Nederland uitkomt.

Bovendien is dit waterdichte belhorloge een stuk geavanceerder dan de meeste Bond-mobieltjes. LG stelt terecht dat de Touch Watch Phone alles biedt wat een mobiele telefoon vandaag de dag moet hebben. Naast een 1,4-inch touchscreen, Bluetooth en mp3-speler, heeft het compacte toestel bijvoorbeeld ook 3G-ondersteuning aan boord. Zo kan men relatief rap internetten op de pols.

Ook claimt LG dat haar telefoonhorloge gebruiksvriendelijker is dan de polstelefoontjes die Q uitdokterde in de Bond-films. Zien we 007 zijn pols naar de mond brengen bij het bellen, met de Touch Watch Phone is dat niet nodig. Het gsm-horloge komt met een Bluetooth headset voor hands-free bellen. En dankzij een ingebouwde camera zijn ook videogesprekken mogelijk.

LG brengt het nieuwe mobieltje medio oktober op de Nederlandse markt. De oplage bedraagt aanvankelijk slechts 150 stuks – met eventueel pas in 2010 een volgende lichting. Gezien zijn prijs lijkt het mobieltje dan ook niet bedoeld voor de massa: men moet er 1499 euro voor over hebben om zich James Bond te wanen.