Toshiba komt eind dit jaar met een nieuwe televisie, die heel wat meer doet dan tv-beelden voorschotelen. Zo beschikt het toestel over een harddisk van 3TB, waarmee het tot acht tv-uitzendingen tegelijk kan opnemen.

De nieuwe Cell Regza is een 55-inch Full-HD tv, die beschikt over een heuse Cell-processor voor het verwerken van beelden. De tv gebruikt een led-backlight, die een maximale helderheid biedt van liefst 1250cd/m2. Ook het dynamische contrast – 5.000.000:1 – is om van te duizelen.

De meest bijzondere eigenschap is misschien wel de ingebouwde harddisk: de nieuwe Regza heeft 3 terabyte aan opslagcapaciteit, waarmee maximaal acht programma’s tegelijk kunnen worden opgenomen. Ook kan de tv die acht kanalen tegelijk in minivensters weergeven.

Verder heeft dit enorme kijkvenster een geluidsbalk met zeven ingebouwde speakers, die moet zorgen voor een steviger geluid dan de gemiddelde platte tv. Ook een internetaansluiting ontbreekt niet – hiermee kan men video’s streamen en surfen via de ingebakken Opera-browser.

De Cell Regza wordt in december uitgebracht in Japan. Of de tv ook naar Europa komt, is nog niet bekend. De prijs is overigens niet mals. In Japan vraagt Toshiba een miljoen yen voor het apparaat, wat neerkomt op zo’n 7600 euro.