Computerfabrikant Asus heeft een nieuw moederbord geïntroduceerd dat zich geen mietje laat noemen. Volgens de makers heeft het stukje computerhardware zelfs een test in ‘militaire stijl’ overleefd.

De nieuwe Sabertooth 55i maakt deel uit van de nieuwe TUF-serie. ‘TUF’ mag dan officieel voor ‘The Ultimate Force’ staan, een goede verstaander begrijpt best dat er officieus nog een extra ‘F’ achteraan mag worden gelezen. Ruig dus.

Oppervlakkig gezien is deze stoere jongen een leuk high-end bordje voor Intels krachtigere processors (Core i5 en Core i7), met ruimte voor twee videokaarten en maximaal 16GB geheugen. De taaiheid zit ‘m meer in de passief koelende ‘heatsinks’, die voorzien zijn van een speciale coating om hitte effectiever weg te leiden. Ondertussen zitten de geheugenreepjes direct in de luchtroute van hun eigen koelventilator.

Het is de bedoeling dat computers met dit moederbord zelfs onder de extreemste situaties rustig door blijven snorren. Wanneer en voor welke prijs de Sabertooth 55i precies in de winkels zal liggen, is nog niet bekend.