Het is niet de eerste mobiele cameratelefoon met optische zoom, maar Samsungs nieuwe SCH-W880 is wel de meest imposante in zijn soort. Dit mobieltje combineert een 3x zoomlens met een beeldchip van 12 megapixel.

De SCH-W880 ziet er van achteren simpelweg uit als een digitale compactcamera. Boven de overtuigende uitschuivende zoomlens is een led-flitser te vinden die ook in het donker moet zorgen voor heldere platen.

Scherpstellen kan via het amoled touchscreen aan de voorkant van de gsm. De resolutie van dit 3,3-inch grote scherm bedraagt 800 x 480. Bovenop de telefoon zijn verder ‘echte’ cameraknoppen te vinden, waaronder een ontspanknop en een draaiwiel voor het kiezen van fotostanden.

Het indrukwekkende apparaatje kan ook HD-videoclips schieten in 720p, met dertig beelden per seconde. Bewegende en stilstaande beelden zijn op te slaan in het interne geheugen van 4GB. Middels MicroSD-kaartjes is het geheugen verder uit te breiden.

De telefoon kan tevens gebruikt worden als mediaspeler. Er is echter geen wifi of 3G aan boord, wat internetten ietwat lastig maakt. De SCH-W880 is vooralsnog alleen aangekondigd voor Korea, waar het toestel begin oktober op de markt komt. Zijn prijs is nog niet bekend.