Bose komt in oktober met een nieuwe draadloze speaker, die overal in en buiten het huis de muziek kan laten horen die op pc of laptop staat.

Verschillende fabrikanten hebben wel eerder manieren bedacht om snel en simpel muziek van pc’s en mediaspelertjes draadloos naar een speaker te sturen. Zo werd in de lente de SpeakerBal geïntroduceerd, een draadloze speaker voor in het zwembad.

Een veelgezien probleem is echter de power: het geluid klinkt doorgaans nogal blikkerig, omdat de makers het formaat zo bescheiden mogelijk willen houden. Met het SoundLink Wireless Music System gooit Bose het over een andere boeg. Deze speaker is iets forser, maar alsnog zeer portable.

Usb-stick

Het resultaat is wel een veel volwassener geluid. Het apparaat weet heel behoorlijke bastonen tevoorschijn te toveren. De muziek wordt draadloos verzonden door een meegeleverde usb-stick, die in de pc of laptop moet. Een bestaand wifi-netwerk is dus niet nodig, en er hoeft ook geen software geïnstalleerd te worden.

De usb-stick kan volgens Bose overweg met iedere muziekbron, zoals iTunes, Windows Media Player en internetradio. Op de speaker zelf zit ook een aansluiting voor portable mediaspelers. Met een afstandsbediening is het volume te regelen en kan men nummers pauzeren en overslaan.

Accu

De speaker heeft een ingebouwde accu, die goed is voor minimaal drie uur spelen zonder stopcontact in de buurt. Het apparaat is tevens op het netstroom te gebruiken, waarbij ook meteen de accu wordt opgeladen.

De draadloze speaker is daarmee een handig muzikaal hulpje voor in en om het huis, dat zich nu eens niet hoeft te schamen om zijn geluidskwaliteit. Maar daar hangt ook een fors prijskaartje aan. Het SoundLink Wireless Music System gaat 549 euro kosten wanneer het half oktober in de winkels komt te liggen.