Naast een nieuwe headset en iPod-dock introduceerde Bose maandag ook twee nieuwe home-theatre speakersets: de CineMate en CineMate CS. Beide systemen bestaan uit twee satellietspeakers en een subwoofer, maar bieden volgens Bose een geluidskwaliteit die niet onder doet voor die van volwaardige 5.1-systemen.

De CineMate GS is het topmodel van de twee. Deze set heeft dezelfde subwoofer als de ‘gewone’ nieuwe CineMate, maar de satellietspeakers zijn hierbij een stuk compacter – zonder dat je het eraan afhoort, aldus de makers.

Bovendien wordt hierbij een universele afstandsbediening geleverd, waarmee men eenvoudig alle apparaten in de thuisbioscoop kan bedienen. De CineMate moet het stellen met een kleine afstandsbediening voor alleen de speakers.

Bij beide systemen wordt ook een klein ontvangkastje geleverd. Dit apparaatje ontvangt het surroundgeluid van de HD-tv en interpreteert de signalen van de afstandsbediening. Surroundgeluid wordt verwerkt door zijn eigen audioprocessor, en behandeld met Boses ‘TrueSpace’-technologie: hierdoor moet het geluid de ruimte vullen, alsof men naar een volwaardig surroundsysteem met zij- en centre-speakers luistert.

Beide sets zijn inmiddels verkrijgbaar. De Bose CineMate – met grotere speakers en simpele afstandsbediening – kost 595 euro, terwijl de CineMate GS 795 euro kost.