Bose introduceerde maandag de Sounddock 10, een verrassend krachtig docking station voor iPods, iPhones en andere muziekmobieltjes.

Er zijn de laatste jaren heel wat docking stations verschenen voor iPods en andere muziekspelertjes. Bij de meeste apparaten lijkt het design echter belangrijker dan de geluidskwaliteit, waardoor er een flinterdun, slap geluid overblijft. Bose belooft luisteraars echter weg te blazen met de nieuwe Sounddock 10.

Dit docking station is niet veel groter dan het gemiddelde iPod-dock. Het speakersysteem is 23 centimeter hoog, 43 cm breed en 29 cm diep. Maar door speciale technieken – zoals een compacte, maar volgens Bose 'zeer efficiënte' subwoofer – komt er alsnog een ruimtevullend geluid uit.

Daarbij belooft Bose onder alle omstandigheden een onvervormde en overtuigende geluidskwaliteit. Ook als het volume wordt opgekrikt blijft het geluid klinkhelder, aldus de makers. Bij lage volumes wordt de subwoofer wat meer aan het werk gezet, zodat het geluid toch zijn body behoudt.

Voorin het dock zijn verschillende dockhouders te plaatsen voor alle iPods met clickwheel, iPhones en iPod Touch. Daarnaast kan men er een meegeleverde Bluetooth-module vastklikken, waardoor het dock is te gebruiken met iedere muziektelefoon met stereo-Bluetooth aan boord.

Ook is er een aux-aansluiting voor andere mp3-spelers, en is er een video-uitgang om het beeld van iPods door te sturen naar een tv. Via een compacte afstandsbediening is het volume aan te passen en kan men door afspeellijsten navigeren. De Sounddock 10 van Bose is medio oktober verkrijgbaar voor 799 euro.