Fujitsu heeft tijdens IFA 2009 in Berlijn voor het eerst twee convertible laptops met meervoudige aanraakfuncties getoond. De twee modellen, LIFEBOOK T4310 en T4410, ondersteunen de Windows 7 Touch-technologie.

Met een multifunctionele pen, vingerbewegingen of handschriftherkenning kunnen er dus de gegevens worden ingevoerd. Dankzij het draaibare beeldscherm kan de laptop flexibel veranderd worden in een tablet-PC. De grootte van het beeldscherm is 30,7 centimeter.

Beide laptops zijn uitgerust met een Intel Core 2 Duo-processors en de mobiele chipset Intel GM45. Hun besturingssysteem is vanzelfsprekend Windows 7. Voor de veiligheid zijn deze laptops voorzien van een vingerafdruklezer.

Maar dat is niet het enige dat er aan veiligheid gedaan wordt. De Computrace-functie lokaliseert een systeem en wist indien nodig van op afstand of via een timerfunctie de gegevens. De microcontroller TPM (Trusted Platform Module) slaat belangrijke wachtwoorden en digitale certificaten op en beveiligt de gegevens tegen softwareaanvallen en fysieke diefstal.

Gebruikers kunnen door de extra batterij blijven werken, ook als er geen stopcontact voorhanden is. De twee laptopmodellen zullen vanaf het vierde kwartaal van dit jaar in Nederland verkrijgbaar zijn. Wat de exacte prijs van de twee laptops van Fujitsu gaat worden is nog niet bekend.