Android beperkt zich blijkbaar allang niet meer tot mobiele telefoons. Na Archos komt ook het Chinese Ramos Digital met een mediatabletje dat op Googles besturingssysteem draait.

De W7 van Ramos Digital heeft behoorlijk wat overeenkomsten met de Archos 5 Internet Tablet en de Wallet van EviGroup. Niet alleen zijn al deze apparaatjes volwaardige mediatablets met 4,8-inch touchscreens en een resolutie van 800 x 480 pixels, ze beschikken ook stuk voor stuk over een wifi-module, waardoor men er makkelijk mee kan internetten vanaf de bank. Eventueel kan de W7 zelfs nog overweg met 3G, al is daar wel een simkaart voor nodig.

Daarnaast heeft ook de W7 een hdmi-poort aan boord, zodat HD-video’s in 720p uitgestuurd kunnen worden naar een HD-scherm. Behalve de W7 zou Ramos Digital tevens drie andere HD-mediatablets/-spelers uitbrengen, die niet op Android draaien: de T11TE, T9HD en T7. Over deze apparaatjes is minder informatie beschikbaar, al schijnt de T11TE in staat te zijn om Full-HD video uit te sturen over hdmi.

Wanneer de verschillende media/internetapparaatjes beschikbaar zullen zijn en wat ze moeten gaan kosten, is nog niet bekend.