Met de IXUS 200 IS participeert Canon netjes met de Megapixel race. Dat de kleine compactcamera’s uitgerust zijn met een toch al zeer kleine beeldsensor is bekend en om daar nu ook nog eens 12 miljoen pixels op te plakken, lijkt voorbij te gaan aan alle logica.

De Canon Digital IXUS 200IS wordt optisch gestabiliseerd zodat je met de 5x zoom onbekommerd kunt fotograferen zonder ongerust te zijn over mogelijke bewegingsonscherpte.

Het zoombereik begint met een mooie groothoek van 24 mm zodat ook een kleine ruimte binnenshuis of fraaie landschappen tijdens een vakantie prima vastgelegd kunnen worden.

Broekzak

Het materiaal dat voor de Canon Digital IXUS 200 IS camera is gebruikt voelt wat stroef aan waardoor de camera veilig in de hand ligt. De rond afgewerkte hoeken voelen comfortabel en je kunt dan ook spreken van een gestroomlijnd model.

Zonder probleem steek je de Canon IXUS 200 IS in je broekzak of tas waardoor je de camera altijd paraat hebt zodat je snel een opname kunt maken.

Huidtinten

Qua kleurweergave zit de Canon IXUS 200 IS camera op het goede spoor. De blauwe en rode kanalen zijn wat meer verzadigd, maar niet in die mate dat het storend is. Lichte huidtinten neigen naar een wat rozige toon, terwijl de donkere huidskleur weer wat warmer wordt weergegeven.

De kleuren wijken slechts heel weinig van de geijkte kleuren van de Gretag Macbeth Color Checker. In de praktijk zal de kleurweergave prettig en vrij natuurlijk overkomen.

Momentopname

De algemene beeldkwaliteit van de Canon Digital IXUS 200 IS camera is netjes en zal vooral bij optimale omstandigheden naar ieders tevredenheid zijn. Het is een camera om momentopnames mee te maken en altijd op zak te hebben.

Hoge ISO’s bij matige lichtomstandigheden verminderen de beeldkwaliteit, maar daartegenover staat het gemak en de fun waarmee je met de IXUS 200 fotografeert.

En wie inderdaad meer wil, of zichzelf ziet als creatieve fotograaf die het uiterste uit een camera wil halen moet zich richten op een DSLR. Maar er is natuurlijk geen enkele reden om de Canon IXUS 200 IS niet als tweede camera mee te nemen.

Voordelen:
- Stijlvol ontwerp, handig om mee te nemen
- Gebruiksvriendelijke bediening
- Touchscreen
- 5x groothoekzoom

Nadelen:
- Ruis vanaf 400 ISO en hoger zichtbaar

Kijk voor de volledige Canon Digital IXUS 200 IS test op LetsGoDigital: Canon Digital IXUS 200 IS test.

Canon Digital IXUS 200 IS