Apple heeft niet alleen updates uitgebracht voor vrijwel alle iPods, maar ook de iPhone krijgt een update. De smartphone is - vrij snel na de lancering van OS 3.0 - nu alweer te voorzien van versie 3.1 van het besturingssysteem.

Versie 3.1 brengt Genius-functies naar de App Store. Op basis van de software die op je telefoon is geïnstalleerd, geeft de softwarewinkel adviezen voor het aanschaffen van nieuwe software.

Ook heeft OS 3.1 een aparte winkelafdeling voor ringtones. Hierin zijn volgens Apple gratis previews te beluisteren van belriedeltjes, en kun je ze eventueel aanschaffen voor 1,29 dollar.

De nieuwe versie van het besturingssysteem is ook beschikbaar voor bezitters van een iPod Touch. Het OS is standaard geïnstalleerd op nieuwe iPods, terwijl bestaande Touch-gebruikers bijna 5 euro moeten betalen.

Apple-baas Steve Jobs liet verder weten dat er van de iPhone inmiddels 30 miljoen exemplaren verkocht zijn. Ook de iPod Touch doet het overigens niet slecht: hiervan zijn er inmiddels meer dan 20 miljoen over de toonbank gegaan.