Mobieltjesfabrikant HTC introduceerde dinsdag de Tattoo, een nieuwe smartphone die zal draaien op Googles Android. Volgens HTC is de Tattoo volledig naar eigen smaak aan te passen.

Dat gebruikers de interface van hun smartphone kunnen personaliseren is niet nieuw. Maar bij de Tattoo is ook de buitenkant naar eigen inzicht aan te passen, aldus HTC. De cover van het toestel is uitwisselbaar, wat het mogelijk maakt om het telefoontje te voorzien van covers in allerlei kleuren en designs. Het telefoonmenu kan ondertussen worden aangepast via HTC Sense, een stukje software dat ook al beschikbaar was op de HTC Hero.

De Tattoo is met zijn 108 gram geen zwaargewicht. Toch heeft de smartphone een riant 2,8-inch touchscreen, een 3,2-megapixel autofocuscamera en een aansluiting voor MicroSD-geheugenkaarten.

Het mobieltje ondersteunt hsdpa, wifi en gps. Met de ingebouwde batterij is volgens HTC 6,5 uur te bellen, alvorens de smartphone aan het stopcontact moet. De HTC Tattoo komt begin oktober in de winkels te liggen en wordt aangeboden in combinatie met verschillende abonnementen. De prijs begint bij 0 euro.