LG Electronics introduceert de komende weken drie nieuwe Windows-telefoons. Met deze toestellen wil LG zijn aandeel in de wereldwijde smartphonemarkt vergroten. In totaal lanceert LG tot eind 2010 wereldwijd dertien Windows-toestellen.

De drie nieuwe smartphones in het aanbod zijn de allereerste toestellen met het Windows Mobile 6.5-besturingssysteem. Een van de smartphones is een volledig touchscreentoestel, terwijl de andere een uitschuifbaaar model is met touchscreen en QWERTY-toestenbord. De derde nieuwe smartphone is een QWERTY bartype-toestel. LG introduceert de telefoons eerst in de Verenigde Staten en in landen in Europa en Azië. Uiteindelijk zullen de toestellen wereldwijd verkrijgbaar zijn.

De Windows-telefoons worden ondersteund door de S-Class-gebruikersinterface van LG, die een unieke 3D-ervaring biedt en naadloos aansluit op het bekende Windows-besturingssysteem.

De nieuwe versie van Windows Mobile omvat een geüpgradet versie van de Internet Explorer Mobile-browser en een maatwerkversie van Adobe Flash Lite voor toegang tot sites die tot voor kort niet goed met een mobiele telefoon bereikbaar waren.

Windows Mobile 6.5 biedt daarnaast gratis toegang tot de My Phone-dienst van Microsoft. Hiermee kunnen gebruikers automatische back-ups van foto’s, muziek, contactgegevens en sms’jes vanaf hun smartphone naar het internet maken.

De LG Application Store die LG in juli 2009 lanceerde, biedt add-ons voor de drie toestellen en uiteraard ook voor de nog komende LG-smartphones. Aan het einde van 2009 zullen er naar verwachting 2000 applicaties te downloaden zijn op deze website.