Hoeveel kleiner kunnen HD-camera’s nog worden? Waarschijnlijk luidt het antwoord ‘veel kleiner’, maar voorlopig zullen we het even moeten doen met de PenCam HD Trio van Aiptek.

Deze compacte HD-camcorder steekt apparaatjes als de Flip MinoHD naar de kroon met een vormgeving die nog het meest doet denken aan dat van een markeerstift. Of aan dat van een uit de kluiten gewassen usb-stick.

Toch neemt dit apparaatje zonder morren video op in HD-kwaliteit (1280 x 720, 30 beelden per seconde). Daarnaast schiet de PenCam foto’s met een resolutie van 5 megapixels.

Het een en ander is op te slaan in een intern geheugen van 4GB. Daarmee kan men ongeveer twee uur aan HD-beeldmateriaal kwijt. Filmpjes zijn dankzij de aanwezige hdmi-uitgang direct af te spelen op iedere HD-tv.

Met behulp van de ingebouwde software kunnen video’s ook direct op Youtube worden gezet. Daarnaast kunnen filmpjes worden bekeken op het kleine 1,1-inch schermpje van de zakcamera. Wat de PenCam HD Trio gaat kosten is nog niet bekend.