Thrustmaster, een fabrikant van game-accessoires, komt binnenkort met een pakket voor de echte flightsim-fanaat: het MFD Cougar Pack.

Dit pakket voorziet in twee zogenoemde MFD Cougar-panelen. Deze panelen, die zijn nagemaakt naar het voorbeeld van de knoppenplaten uit heuse F-16’s, zijn volgens Thrustmaster niet van echt te onderscheiden.

De twee paneeltjes hebben elk twintig knoppen aan boord en vier schakelaars. In totaal zijn er zo 56 functies aan de Cougars toe te schrijven. Dit kan in meerdere games, zolang de spellen in kwestie multi-usb ondersteunen.

De beide panelen hebben elk hun eigen intern geheugen, zodat de verschillende instellingen eenvoudig zijn op te slaan en ook op andere pc’s gebruikt kunnen worden. Alle knoppen hebben achtergrondverlichting.

Elk paneel heeft een plexiglas venster, waarachter ruimte is voor een kartonnen kaart. Er worden tien kartonnen kaarten meegeleverd met voorinstellingen voor MS Flight Simulator X. In het pakket zitten ook blanco kaarten, zodat men zijn eigen instellingen kan opschrijven.

Wie twee van deze panelen nog niet genoeg vindt, kan altijd nog een stapje verder gaan. De meegeleverde software ondersteunt maximaal acht van deze MFD Cougars. Een enkel paar kost 80 euro. Het MFD Cougar Pack komt deze maand in de winkels te liggen.