Elektronicafabrikant Logitech had voor deze maand al een nieuwe universele afstandsbediening op de agenda staan, en daar komt er nu nog eentje bij. Het bedrijf introduceerde vrijdag de Harmony 700.

Het grootste verschil tussen deze nieuwe Harmony en de Harmony 900 (die pas volgende week op de markt komt) zit hem in de gebruikte technologie. De Harmony 700 beschikt niet over radiofrequentietechniek (RF). Deze technologie moet er bij de Harmony 900 juist voor zorgen dat het signaal dwars door kastdeurtjes heen gaat.

De Harmony 700 moet genoegen nemen met infrarood-signalen en is dus niet kastdeur-proof. Voor de rest is hij echter vergelijkbaar met de Harmony 900 en andere Harmony-afstandsbedieningen van Logitech. Er zijn maximaal zes verschillende apparaten mee te bedienen en dat doet men aan de hand van verschillende ‘activiteiten’, zoals tv kijken en film kijken.

Kiest de gebruiker een activiteit, dan zorgt de afstandsbediening ervoor dat alle benodigde apparaten aan gaan en worden de knoppen voor volume, kanalen, enzovoorts, automatisch toegewezen aan het juiste apparaat.

Extra knoppen en informatie verschijnen op een kleurenschermpje. De Harmony 700 wordt geleverd met twee oplaadbare AA-batterijen en een oplader. De nieuwe afstandsbediening is nog deze maand te koop en gaat 129 euro kosten.