Hifi-fabrikant Denon komt met een nieuwe versterker voor thuisbioscopen. De AVR-3310 is een 7.1-kanaals AV-versterker die volledig is uitgerust voor HD-video en –audio.

De versterker heeft een vermogen van 7x 120W (8 Ohm). Het apparaat beschikt over geïntegreerde HD-schakeling en HD-audiodecoders, en heeft daarnaast een netwerkfunctie en een usb-aansluiting.

De opvallendste eigenschap van de nieuwe AV-versterker – in de ogen van Denon zelf, althans – is zijn nieuwe ‘7-kanaals discrete monoversterker-constructie’. Volgens de fabrikant levert deze constructie een ‘extreem krachtig en gedetailleerd geluid’.

Het apparaat is uitgerust met enkele geluidsverbeterende technologieën. Zo strijkt Audyssey Dynamic Volume plotselinge volumeverschillen glad, terwijl Audyssey MultEQ het geluid automatisch aanpast op de ruimte waarin de versterker wordt gebruikt.

Maar ook beelden krijgen een flinke opkikker, aldus Denon. De AVR-3310 is voorzien van een High-bit i/p-converter en –scaler, die de beelden van iedere aangesloten bron opwaarderen naar Full-HD.

Dankzij de netwerkaansluiting is het mogelijk om muziek en foto’s direct te streamen vanaf pc’s en laptops. Ook kan de versterker op deze manier muziek afspelen van 7500 internetradiostations.

Met een adviesprijs van 1399 euro is de AVR-3310 zeker niet de goedkoopste. Daar staat tegenover dat men zelf een kleurtje mag kiezen dat het best op de thuisbioscoop aansluit: het apparaat verschijnt zowel in een zwarte als aluminium uitvoering.